Vask veggen før du maler: derfor er det viktig

Skal du male veggen? Uansett om du planlegger å male innendørs eller utendørs, er det viktig at du tenker på underlaget først, og helst med en god vask.

En god vask av veggen forlenger levetiden til den nye malingen. Ny maling vil nemlig ikke feste seg like godt til en vegg som ikke er rengjort. Når du vasker en vegg før maling er dette for å fjerne støv og smuss, eller olje og gammel maling. 

Såpe er ikke bare såpe, selv om mange mener det. Hvis du bruker riktig vaskemiddel så vil det bevare underlaget og den nye malingen bedre.

Les mer: Vask av vinduer og balkong hele året – uten bruk av lift!

Bruk riktig vaskemiddel når du vasker veggen

Mange tror at det holder med en runde salmiakk ved malingsvask. Salmiakk er et fettløsende middel, og det er bra, men det legger igjen mye rester etter vask. Uten en ekstra skylling med rent vann, er det derfor mindre heldig å bruke salmiakk for å vaske veggen før maling. Det samme gjelder for grønnsåpe. Vaskemidler som dette legger igjen såperester som vil påvirke malingen du legger på toppen.

Det blir altså feil å bruke disse som vaskemiddel før maling. 

Teglvegg med maling før malingsvask
Denne veggen er 200 år gammel og befinner seg på Nedre Bakklandet.

Salmiakk passer best til flis

Vasking av vegg med salmiakk passer best til flis, siden fliser kan skylles med masse vann etter vaskingen. Denne nøytraliseringen fjerner salmiakk-restene fra veggen, noe som beskytter underlaget i lengden.  

Les mer: Tagging og graffiti – derfor bør du fjerne det raskt

En vegg er vasket før maling
Teglveggen hadde 50 år gammel maling på seg. Da er det viktig å velge riktig kjemikalier.

Fjern støv og pussestøv fra veggen før maling

Noen ganger er det rett og slett ikke behov for en vask. I stedet mattslipes veggen med sandpapir før du maler – alt etter behov. Ved sliping må du passe på at det ikke ligger igjen pussestøv før du går i gang med vaskingen. 

Det samme gjelder for vanlig husstøv, som ikke bør rekke å feste seg til veggen før du maler. Det trenger for eksempel ikke å være så smart å tørke klær på stativ mellom malingsvask- og påføring.

For deg som ønsker eksperthjelp

Trøndervask utfører malingsfjerning av gamle bygg, teglvegger og andre typer underlag. Vi har stor kunnskap om kjemi og velger midler og metoder som bevarer veggen din lengst mulig.

Trenger du hjelp til å vaske veggen før maling utendørs? Les mer om fasadevask fra Trøndervask her

Trøndervask vasker veggen før maling

Totalleverandør innen renhold

Det skal være praktisk for deg å bestille renhold av oss. Derfor tilbyr vi tjenester innen både renholdsservice for bedrifter, sykehus, barnehager og industri, sammen med daglig renhold av private hjem og borettslag, med mer.

Befaring gir trygghet

Fordi vi har et ekstra fokus på faglig kvalitet og miljømessige hensyn, er det viktig at vi får komme på befaring før vi kan takke ja til et oppdrag og gi deg et pristilbud. Det er selvfølgelig helt kostnadsfritt, og gir alle parter trygghet i hvordan oppdraget bør utføres.

Se hva vi kan tilby av tjenester her, eller les mer om oss i Trøndervask.

Kontakt oss

Vi tilbyr gratis befaring og kan hjelpe deg på veien mot å finne riktig løsning. En befaring er et godt grunnlag for å gi et pristilbud tilpasset ditt behov samtidig som du får svar på eventuelle spørsmål du måtte ha.

Vi tar kontakt med deg så snart som mulig for å avtale tid og sted for befaring.

Kontaktskjema

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.