Tagging og graffiti: noe du må fjerne raskt

Spraymaling (tagging og graffiti) på vegg har en egen evne til å sitte meget godt fast. Det er jo forsåvidt også poenget til den som spraymaler. Men det kan være til stor bry for vaktmesteren, styrelederen, eller en privatperson som ikke ønsker dette på veggen sin. 

Du har kanskje vært der?

Den som prøver å fjerne malingen selv, kan dessverre risikere å skade overflaten på veggen hvis han eller hun vasker for hardt. Man kan også oppleve at spraymalingen fortsatt er delvis synlig når en er ferdig vasket. Det er fordi at de som sprayer på vegg ofte blander ulike farger og malingstyper i graffitien. 

Spraymaling vil gradvis trekke seg inn i veggen over tid. Det resulterer i at gammel graffiti er vanskeligere å fjerne enn den som er helt fersk.

Hvis du ikke sliter med graffiti akkurat nå, men ønsker en enkel fasadevask – så er dette noe vi kan hjelpe til med.

Grafitti på murvegg, før fjerning
Noen sitt kunstverk, andre sitt problem. Heldivis kan det fjernes.
Trøndervask-bil og grafittifjerningsutstyr. Mann fjerner grafitti på mur.
Etter befaring kommer graffiti-teamet med utstyr og riktig type kjemikalier til forskjellige underlag – og riktig type høytrykksspyler.

Hemmeligheten bak fjerning av tagging og graffiti

Graffitifjerning er en komplisert prosess. Ett enkelt vaskemiddel får ikke bukt på flere ulike typer maling. Vi må kjenne til – og blande – ulike kjemikalier for å få bukt med de ulike malingstypene.

Hemmeligheten bak vellykket graffitifjerning er en kombinasjon mellom bred kjemikunnskap, viten om underlag, riktig metode ved høytrykkspyling, vanntemperatur og værforhold. Alt dette spiller på lag når vi skal finne ut hvordan taggingen bør fjernes.

Fjerning av tagging og grafitti går lekende lett med riktig utstyr og riktige kjemikalier.

Visste du forresten at graffiti kan gi et dårligere innemiljø? Graffiti og spraymaling hindrer overflaten på veggen i å puste, fordi porene i overflaten blir dekket av malingen. Graffiti vil derfor kunne gi dårligere luftkvalitet innendørs, og i verste fall gi utslag som hodepine og andre smerter.

Vi kommer gjerne på befaring og foreslår hvilken løsning som vil være mest prisgunstig og praktisk for din vegg. 

Prosessen for graffitifjerning er enkel

Først kommer vi på befaring og finner ut av hvilke kjemikalier som må brukes. Deretter sender vi ut et team som fjerner spraymalingen på cirka én arbeidsdag.

Etter å ha fjernet grafittien, kan vi legge på en forebyggende voks som hindrer spraymaling i å klistre seg til veggen.

Er dette noe for deg? Les mer om graffitifjerning her, eller send oss en melding i kontaktskjemaet, så ringer vi deg så fort vi kan.

Halve grafitttien er borte!
Det er lett å fjerne tagging og graffiti med riktitg utstyr.
Grafitti på en murvegg blir fjernet av Trøndevask

Totalleverandør innen renhold

Det skal være praktisk for deg å bestille renhold av oss. Derfor tilbyr vi tjenester innen både renholdsservice for bedrifter, sykehus, barnehager og industri, sammen med daglig renhold av private hjem og borettslag, med mer.

Befaring gir trygghet

Fordi vi har et ekstra fokus på faglig kvalitet og miljømessige hensyn, er det viktig at vi får komme på befaring før vi kan takke ja til et oppdrag og gi deg et pristilbud. Det er selvfølgelig helt kostnadsfritt, og gir alle parter trygghet i hvordan oppdraget bør utføres.

Se hva vi kan tilby av tjenester her, eller les mer om oss i Trøndervask.

Kontakt oss

Vi tilbyr gratis befaring og kan hjelpe deg på veien mot å finne riktig løsning. En befaring er et godt grunnlag for å gi et pristilbud tilpasset ditt behov samtidig som du får svar på eventuelle spørsmål du måtte ha.

Vi tar kontakt med deg så snart som mulig for å avtale tid og sted for befaring.

Kontaktskjema

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.