Hvordan rengjøre hvite sko?

Hvite sko er både fint og moteriktig, samt passer til det meste av klær. Likevel finnes det én utfordring de fleste kjenner til: hvordan bevare og rengjøre hvite sko?

Skoene dine støter på mye rart i løpet av hverdagen.

Skitt, fett, vått gress og eksos fra gaten. Alt dette samsvarer dårlig med hvite nyanser. Derfor er det viktig å rengjøre skoen på en måte som gjør skoene skikkelig ren, uten at det ødelegger skoene.

Kan du rengjøre hvite sko i vaskemaskinen?

Sko kommer i ulike materialer der noen skotyper vil bli ødelagt etter en runde i maskinen, mens andre vil tåle slitasjen fint. Rengjøring av sko i vaskemaskinen har sine ulemper – også for sko som tåler slitasjen.

Du kjenner nok noen som benytter seg av denne metoden, men det er ikke den beste måten å rengjøre sko på. Flere vil faktisk oppleve at skoene blir vasket i vaskemaskinen uten at flekkene forsvinner.

Les mer: Erlend bestilte utvask av leiligheten: – Renere der vi flyttet ut fra, enn dit vi kom

Hvor ofte bør skoene vaskes?

Vask skoene med vann og skurekrem hver gang skoene blir skitne. Du må gjerne bruke Jif Skurekrem, og en svamp eller tannbørste er gode verktøy. Om du venter for lenge kan flekkene trekke inn i stoffet og du vil aldri få tilbake hvitfargen.

Blir de hvite skoene dine skikkelig skitne kan det faktisk være for sent.   

Impregnering er viktig

Du kan forlenge levetiden og fargen på skoene dine ved å impregnere de tidlig. Helst burde du impregnere skoene før førstegangs bruk. Impregnering vil gjøre det vanskeligere for flekkene å sette seg inn i stoffet og skoene dine vil være mer beskyttet. Dette gjelder ikke bare skinnsko, men også vanlige sneakers.

Impregnering kombinert med regelmessig vask er det beste du kan gjøre for de hvite skoene dine. 

Hvite sko vaskes med såpe og vann

Totalleverandør innen renhold

Det skal være praktisk for deg å bestille renhold av oss. Derfor tilbyr vi tjenester innen både renholdsservice for bedrifter, sykehus, barnehager og industri, sammen med daglig renhold av private hjem og borettslag, med mer.

Befaring gir trygghet

Fordi vi har et ekstra fokus på faglig kvalitet og miljømessige hensyn, er det viktig at vi får komme på befaring før vi kan takke ja til et oppdrag og gi deg et pristilbud. Det er selvfølgelig helt kostnadsfritt, og gir alle parter trygghet i hvordan oppdraget bør utføres.

Se hva vi kan tilby av tjenester her, eller les mer om oss i Trøndervask.

Kontakt oss

Vi tilbyr gratis befaring og kan hjelpe deg på veien mot å finne riktig løsning. En befaring er et godt grunnlag for å gi et pristilbud tilpasset ditt behov samtidig som du får svar på eventuelle spørsmål du måtte ha.

Vi tar kontakt med deg så snart som mulig for å avtale tid og sted for befaring.

Kontaktskjema

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.