Sjekkliste: typiske feil du glemmer ved flyttevasken

Det viktigste med flyttevask er å levere et rent hjem til dem som kjøper boligen av deg. Det handler om hygiene – og respekt. Kanskje de som flytter inn har med seg små barn, eller kanskje de lider av et svekket immunforsvar?

Sjekklisten ved en flyttevask kan føles enorm ut, og prisene på å få utført flyttevasken av fagfolk kan variere mye. Likevel er det greit å ta flyttevasken på alvor. Bakterier og virus kan ligge igjen i boligen fra gammelt av, sammen med gammel skitt og uvasket støv. Dette bør rengjøres på en faglig og riktig måte.

Flyttevask er nok derfor ikke bare grønnsåpe, bøtter og kluter, som mange tror. Les mer om hva vi legger i en standard flyttevask og rundvask.

Det kommer alltid en flyttevask etter salget av en bolig. De som står bak boligsalget har ofte jobbet mye med å få solgt boligen sin. Kanskje har de jobbet med oppgraderinger og styling av boligen før fotografering, og kanskje de har mast etter de riktige papirene fra borettslaget, eller snakket i timesvis på telefonen med en megler.

Salget på boligen er uansett gulroten her. Når boligen er solgt kan de endelig feire!

Flyttevask og pris – den billigste er neppe den beste

Derfor stusser vi litt når boligkjøpere ringer til oss og klager over uhygieniske tilstander etter en boligovertakelse. Hvorfor er mange grundige med selve boligsalget, når de samtidig sluntrer unna flyttevasken? Hva har de å spare på?

Merk deg dette: hvis boligkjøper klager på flyttevasken er det boligselgerens ansvar å bestille tilstrekkelig renhold, også etter at boligen er solgt.

I dag finnes det 170 vaskebyråer i Trondheim. Det er ganske mange byråer, og konkurransen er høy. Derfor er det et høyt fokus på pris ved bestilling av renhold. Det skjønner vi godt! Likevel så opplever vi dessverre at boligselgere ofte mottar klager fra de som flytter inn. Kravene til renslighet har blitt høyere blant boligkjøperne, de står ofte klar med lister og går over boligen straks etter overtakelsen. Flere ringer deretter til oss for å bestille ny vask – på boligselgers regning.

Derfor er det litt synd å gå etter den billigste løsningen, hvis du uansett må hente et annet byrå etterpå.

Flyttevaks med mopping av vegg og grundig rengjøring av kjøkken

Dette glemmer du å rengjøre, se sjekklisten

Gulv, vegger og tak husker de fleste. Andre ting er det lett å glemme av. Baksiden av persienner er et eksempel som de aller fleste glemmer å rengjøre. Det er en tidkrevende prosess. Mange har persienner og/eller lameller flere meter over bakken, slik at de er vanskelig å nå med en kjøkkenkrakk eller gardintrapp. Visste du forresten at gamle persienner i aluminium ofte har bakterier på seg som er vanskelig å fjerne? Disse anbefaler vi å kaste rett i søpla før du kaster bort mer tid.

Hvitevarer og kjøleskap må desinfiseres for å bli helt rene. Her har det vært gjentatt kontakt med bakterier fra ubehandlet mat og andre råvarer, og vi bruker en egen prosess for å oppnå tilstrekkelig renslighet.

Vask med feil type såpe eller andre kjemikalier kan føre til materiellskader. Maling kan for eksempel sprekke, og overflater kan få misfarginger etter gjentatt vasking med feil kjemikalie. Mange bruker salmiakk, noe som kan være skadelig både for overflater, miljøet og mennesker. Grønnsåpe bør ikke brukes på eik og/eller parkett i tre.

Vi ser at mange bruker for få kluter. Da kan man risikere å dra bakteriene fra for eksempel baderommet til stue og kjøkken. Vi mener det er viktig å være hygienisk, og dette gjelder også flyttevasken. Brukte kluter skal ikke gjenbrukes, bruk heller rene kluter og godt med papir.

Andre typiske ting mange glemmer ved flyttevasken er:

  • Sluk 
  • Ventiler
  • Stikkontakter 
  • Bak panelovn
  • Bak dusjkabinett og under dusjbatteriet

 

Gratis befaring ved flyttevask og rundvask

Befaring er viktig for å få helt riktig pris på flyttevasken. En leilighet på 70 kvm kan se helt annerledes ut fra bolig til bolig, for folk bor jo så forskjellig. En befaring før flyttevask og rundvask kan også avdekke eventuelle sopp- og råteskader. Da må vi gi faglige råd, og velger å være helt ærlig med deg som kunde. Mange har fastpris per kvadratmeter, men da kan det påløpe seg skjulte kostnader. Kanskje noen har røkt i en leilighet? Det vet vi ikke før vi drar på befaring – som forresten er helt gratis og uforpliktende hos oss.

 

Trygg bestilling med “kvalitetsgaranti” i 24 timer

Kvalitetsgarantien vår ved flyttevask og rundvask gir deg som boligselger ekstra trygghet. Etter overtagelsen av en nykjøpt bolig får de nye eierne 24 timer til å påpeke eventuelle feil og mangler på renholdet. Viser det seg at noe ikke er tilstrekkelig rengjort, kommer vi dagen etter og fikser opp etter oss – helt uten ekstra kostnader.

 

Lykke til!

Vi håper både boligsalget og/eller rundvasken blir en plettfri opplevelse for deg. Ta kontakt for en uforpliktende befaring i forkant av din flyttevask eller rundvask i Trondheim. Vi tar alle oppdrag, både fra private og næringsliv.

Flyttevask av kjøkken, dame vasker grundig under benken

Totalleverandør innen renhold

Det skal være praktisk for deg å bestille renhold av oss. Derfor tilbyr vi tjenester innen både renholdsservice for bedrifter, sykehus, barnehager og industri, sammen med daglig renhold av private hjem og borettslag, med mer.

Befaring gir trygghet

Fordi vi har et ekstra fokus på faglig kvalitet og miljømessige hensyn, er det viktig at vi får komme på befaring før vi kan takke ja til et oppdrag og gi deg et pristilbud. Det er selvfølgelig helt kostnadsfritt, og gir alle parter trygghet i hvordan oppdraget bør utføres.

Se hva vi kan tilby av tjenester her, eller les mer om oss i Trøndervask.

Kontakt oss

Vi tilbyr gratis befaring og kan hjelpe deg på veien mot å finne riktig løsning. En befaring er et godt grunnlag for å gi et pristilbud tilpasset ditt behov samtidig som du får svar på eventuelle spørsmål du måtte ha.

Vi tar kontakt med deg så snart som mulig for å avtale tid og sted for befaring.

Kontaktskjema

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.