Renhold på arbeidsplassen: dette bør du tenke på nå

Er du en av dem som tenker over hva som skjer fra når du går inn hoveddøra på jobb, til du setter deg ved arbeidsplassen? Hvilke flater har du har tatt på, og var du innom kjøkkenet eller kanskje en tur på toalettet først?

Et rent arbeidsmiljø sikrer trivsel for arbeidstakere og besøkende. Det er forebyggende mot eventuelle sykdommer og hjelper arbeidsplasser med å fremstå som ryddige og profesjonelle.

For frykten rundt sykdommer har vi jo kjent litt på i år.

I følge FHI bør arbeidsgiver sikre at “renholdsplaner og renholdsrutiner er oppdatert og risikovurdert med fokus på organisering, ansvarsfordeling og ressursbehov.” Arbeidstilsynet på sin side skriver at “virksomhetens renholdsprosedyrer bør kartlegges og risikovurderes” ved tilbakeføring fra hjemmekontoret til arbeidsplassen. 

Dette kan høres litt gresk ut for noen, men det er ikke tvil om at fokuset rundt tilstrekkelig renhold er større nå enn kanskje noen gang. I dag kreves det kunnskap om kjemi, håndtering av maskiner, smitteføring og utstyrsbruk for å oppdrive et tilstrekkelig daglig renhold for bedrifter

Den gode gamle “vaskebøtta og grønnsåpe” holder kanskje ikke lenger?

Renholder tørker støv av hylle med planter på

Ulike typer arbeidsplasser og krav til renhold

Når vi er ute på oppdrag, etterfølger vi forskjellige nivåer på tiltak etter hvilke bedrifter vi besøker. Et kontorfellesskap har andre krav enn bedrifter innenfor helsetjenesten, for eksempel. Og hvem er vel ikke klar over skoler og barnehagers enestående egenskap til å spre basselusker som forkjølelse og omgangssyke?

Dette bør du som arbeidsgiver tenke på nå

Skal du gjøre renholdet på arbeidsplassen selv? Her er noen punkter du må tenke på.

    • Kontaktpunkter: Felles for alle bedrifter er rådet om regelmessig rengjøring av kontaktpunkter. Et kontaktpunkt er steder vi berører ofte, som dørhåndtak, lysbrytere, låser, servanter, toaletter, osv. Disse bør rengjøres en gang per dag. 
    • Inventar: Overflater som skrivebord, møtebord og andre steder med mye berøring bør også rengjøres en gang per dag eller etter hver bruker.
    • Garderober og fellesdusjer: Baderom som benyttes av mange bør få jevnlig tilsyn for å vurdere behovet for ekstra renhold. Er rommene sjeldnere i bruk kan vanlig renholdspraksis opprettholdes.
  • Leker og tekstiler: Rengjøres etter hver bruker eller i henhold til vanlig praksis – avhengig hvor ofte og hvor tett opp til ansiktet de benyttes.

(Kilde: FHI)

Fra hodebry til luksus

Det er sårbart hvis en eller flere ansatte bortfaller på grunn av sykdom, eller hvis kundene får et inntrykk av at renholdet ikke er tilstrekkelig opprettholdt. Vår anbefaling er å overlate renholdet av arbeidsplassen til profesjonelle. 

Slik kan renhold gå fra å være skikkelig hodebry til ren luksus! 

Når du bestiller tjenesten “daglig renhold” av oss, kan du forvente rutinemessig rengjøring av kontor/arbeidsområdet, med støvsuging, tørr/våtmopping, polering og kasting av søppel, for å nevne noe. Vi går over kontaktpunktene og tilbyr periodisk renhold etter behov.

Du får faglig rådgiving rundt renholdet på din arbeidsplass, og om hva som er mest lønnsomt og sparsomt for deg. I tillegg kan du også bestille matteservice og påfyll av sanitærprodukter. Ved matteservice kan du leie matter av oss. Vi tar oss av henting og rensing hos en av våre leverandører.

En ting er likevel viktigst: du skal være trygg på at renholdet holder standard, enten du bestiller fra sykehus, barnehage, kontorfellesskap, borettslag eller som privatperson.

Ta kontakt i skjemaet under, så ringer vi tilbake så snart vi har mulighet.

Vi ønsker deg en ren og bakteriefri dag!

Renholder vasker vasken på et bad
Daglig renhold av arbeidsplassen, støvsuging

Totalleverandør innen renhold

Det skal være praktisk for deg å bestille renhold av oss. Derfor tilbyr vi tjenester innen både renholdsservice for bedrifter, sykehus, barnehager og industri, sammen med daglig renhold av private hjem og borettslag, med mer.

Befaring gir trygghet

Fordi vi har et ekstra fokus på faglig kvalitet og miljømessige hensyn, er det viktig at vi får komme på befaring før vi kan takke ja til et oppdrag og gi deg et pristilbud. Det er selvfølgelig helt kostnadsfritt, og gir alle parter trygghet i hvordan oppdraget bør utføres.

Se hva vi kan tilby av tjenester her, eller les mer om oss i Trøndervask.

Kontakt oss

Vi tilbyr gratis befaring og kan hjelpe deg på veien mot å finne riktig løsning. En befaring er et godt grunnlag for å gi et pristilbud tilpasset ditt behov samtidig som du får svar på eventuelle spørsmål du måtte ha.

Vi tar kontakt med deg så snart som mulig for å avtale tid og sted for befaring.

Kontaktskjema

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.